aabroo1

Vrouwelijke gezondheidswerkers hebben de sleutel tot de uitroeiing van polio in handen

ISLAMABAD – Iedereen die getuige is van een inentingscampagne tegen polio in Pakistan zal iets opmerkelijks ontwaren: in de meeste gebieden bestaat het merendeel van de gezondheidswerkers die van huis tot huis gaan om kinderen in te enten tegen deze zeer besmettelijke verlammingsziekte uit vrouwen.

Maar ondanks hun belangrijke rol bij het verstrekken van levensreddende vaccinaties en andere essentiële diensten aan kinderen in alle uithoeken van het land, worden deze eerstelijnswerkers zelden geraadpleegd over het gezondheidsbeleid. Dit jaar, nu Pakistan ernaar streeft wilde polio voor eens en altijd uit te roeien, moeten de input en feedback van de vrouwen die deze inspanningen ter plaatse leiden, worden opgenomen in het ontwerp van het programma. Anders is er geen hoop op succes.

Vandaag blijft wilde polio – een plaag die ooit overal ter wereld onomkeerbare verlamming of zelfs de dood teweegbracht – endemisch in slechts twee landen: Afghanistan en Pakistan. Vaccinatie is de sleutel om dit virus voor eens en altijd te stoppen, en in Pakistan hangt het succes van vaccinatiecampagnes grotendeels af van vrouwelijke gezondheidswerkers. In veel gemeenschappen kunnen vrouwen huizen binnengaan waar mannen dat niet kunnen, en daardoor kunnen zij duurzaam vertrouwen opbouwen bij gezinnen.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/xnn36B9nl