Herstart van de nucleaire veiligheid

WENEN – In deze tijden van economische tegenslag, potentiele pandemieën en wijdverspreide burgerlijke onrust is het wellicht een verrassing dat zoveel mensen op aarde een nucleair conflict nog steeds als de grootste bedreiging van de mensheid zien.

Ze hebben hier goede redenen voor. Stel je de mogelijke effecten van een nucleaire explosie van 50 megaton voor, gelijk aan de Tsar Bomba die in oktober 1961 tot ontploffing werd gebracht en die 900 kilometer verderop de ruiten deed breken en een paddenstoelwolk tot in de stratosfeer veroorzaakte.

Mondiale overeenkomsten zoals het Non-proliferatieverdrag (NPV) hebben samen met de algemene sfeer van welwillendheid meteen na de Koude oorlog wellicht geleid tot de perceptie dat zo een wapen nooit in de strijd gebruikt zou worden. Maar er is een groeiend besef dat we nog steeds niet rustig kunnen gaan slapen.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/iodh4fc/nl;