Insulin external pump NCD BSIP/Getty Images

Het aanpakken van het volgende wereldgezondheidsprobleem

ZÜRICH – Dankzij de ongekende internationale samenwerking boekt de wereld indrukwekkende vooruitgang in de strijd tegen malaria. Volgens het zojuist uitgekomen World Malaria Report over 2016 van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het sterftecijfer als gevolg van malaria onder kinderen van nog geen vijf jaar oud sinds 2000 met 69% gedaald.

En deze vooruitgang beperkt zich niet tot malaria. Veel landen hebben het aantal nieuwe HIV-infecties over een vergelijkbare periode met 50% of meer teruggebracht, en de besmettingscijfers voor andere slopende tropische ziekten, zoals lepra en dracunculiasis, zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald.

Maar hoewel de sterftecijfers als gevolg van besmettelijke ziekten dalen, nemen de ontwikkelingslanden de zittende levensstijl, het tabaksgebruik en het slechte dieet over van de ontwikkelde landen, zodat het aantal gevallen waarin sprake is van niet-overdraagbare ziekten (NCD's) zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker in een alarmerend tempo toeneemt.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/Euch6eNnl