De gifpillen van de farmaceutische industrie

BOSTON – Men hoeft geen leven lang in de mondiale gezondheidszorgsector te hebben doorgebracht om te begrijpen dat medicijnen die beneden de standaard of nagemaakt zijn een groot gevaar vormen voor de volksgezondheid. Deze nepproducten hebben farmaceutische aanvoerlijnen van Azerbeidzjan tot Zambia geïnfiltreerd en verwoesten de meest veelbelovende programma’s om dodelijke ziekten te controleren, beheersen en uit te roeien. Toch wordt er maar weinig gedaan om deze criminele activiteit te stoppen.

Toen ik opgroeide in Pakistan leerde ik hoezeer het van levensbelang was voor mijn moeder, om, net zoals elke onderwezen ouder,  te weten welke medicijnen en apotheken vertrouwd konden worden. Er is maar weinig veranderd sindsdien. Plaatselijke apothekers van Lahore tot Lusaka verkopen nog steeds een variëteit aan merken van eendere medicijnen voor verschillende prijzen; en er wordt van winkeleigenaars verwacht dat ze eerlijk een mening geven over hun voordelen en tekortkomingen.

Helaas gaat het probleem veel dieper dan wat slechte medicijnen die verkocht worden in de apotheek op de hoek. Er wordt jaarlijks 75 miljard dollar aan medicijnen verkocht die onder de maat zijn, wat wereldwijd een geschatte 100.000 doden veroorzaakt en nog veel meer mensen ernstig ziek maakt. Zowel als het doden van consumenten kunnen de effecten van slechte medicijnen doorgegeven worden van ouder op kind en zelfs nieuwe medicijnresistente varianten van ziekten veroorzaken die ons allen bedreigen.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/6CoAzJQ/nl;