Baltimore Streetcar Museum Alexander Rabb/Flickr

De infrastructuuroplossing

TORONTO – “Infrastructuur is, per definitie, van fundamenteel belang voor het functioneren van samenlevingen,” aldus de vroegere Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright in februari 2013. En toch is infrastructuur de vergeten economische kwestie van de 21e eeuw. Het onvermogen om de juiste infrastructurele investeringen te doen heeft het potentieel van veel landen gehinderd om de economische groei en de werkgelegenheid te bevorderen.

Hoewel het debat over infrastructuur meestal gaat over de behoefte aan geld en een creatievere vorm van financieren, is het echte probleem niet dat de investeringen tekortschieten. Het is eerder zo dat de gebouwde omgeving achteruitgaat als gevolg van een gefragmenteerde aanpak van planning, financiering, oplevering en beheer van infrastructuur, waarbij de nadruk ligt op de kosten, bezitsklasse en geografische locatie.

De ontwikkeling van een nieuwe aanpak – gebaseerd op een breed, systemisch perspectief – moet een topprioriteit worden voor degenen die in staat zijn veranderingen te bewerkstelligen, zoals CEO's en hoge overheidsfunctionarissen. Dit is precies wat McKinsey’s Global Infrastructure Initiative, dat vorige maand zijn tweede bijeenkomst in Rio de Janeiro hield, wil doen, door praktische mondiale oplossingen te bevorderen, gericht op het verhogen van de productiviteit en doelmatigheid van ieder aspect van infrastructuur.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/eXj10Zq/nl;