rogoff192_Vectorios2016Getty Images_coronaviruseconomyrecession Vectorios2016/Getty Images

Wat zal de COVID-19-recessie ons brengen?

CAMBRIDGE – Met iedere dag die voorbijgaat ziet de mondiale financiële crisis van 2008 er steeds meer uit als een voorproefje voor de economische catastrofe van nu. De ineenstorting van de mondiale productie die inmiddels onderweg is lijkt die van iedere recessie van de afgelopen 150 jaar te zullen evenaren of overtreffen.

Ondanks alle inspanningen van centrale banken en begrotingsautoriteiten om de klap te verzachten zijn de aandelenmarkten in de geavanceerde economieën zwaar onderuit gegaan, en is het kapitaal in een halsbrekend tempo uit de opkomende markten gestroomd. Een diepe economische inzinking en een financiële crisis lijken onvermijdelijk. De hamvraag is nu hoe erg de recessie zal zijn en hoe lang die zal duren.

Totdat we weten hoe snel en hoe grondig het volksgezondheidsprobleem zal worden aangepakt is het voor economen vrijwel onmogelijk het eindspel van deze crisis te voorspellen. Minstens zo groot als de wetenschappelijke onzekerheid over het coronavirus is de sociaal-economische onzekerheid over hoe beleidsmakers en de mensen in het algemeen zich de komende weken en maanden zullen gaan gedragen.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/JOCmA9snl