sanicas10_Burhaan Kinu_Hindustan Times via Getty Images

De twee beste manieren om de kindersterfte terug te dringen

BANGKOK – Eén van de ambitieuzere doelstellingen van de Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, SDGs) van de Verenigde Naties is de belofte om het komende decennium een einde te maken aan de vermijdbare sterfgevallen van pasgeborenen en kinderen. Als deze doelstelling wordt gehaald zal in 2030 geen enkel land een kindersterftecijfer hebben dat hoger ligt dan twaalf sterfgevallen per duizend geboorten – een kwart van het huidige cijfer in delen van het beneden de Sahara gelegen deel van Afrika.

Gezien de omvang van de uitdaging zullen grote investeringen nodig zijn in de infrastructuur en planning van de gezondheidszorg. Wellicht de meest effectieve manier om de kindersterfte terug te dringen is het bevorderen van de implementatie van twee onmiddellijk beschikbare hulpmiddelen: het inenten van moeders en het geven van borstvoeding.

De bescherming van kinderen tegen een voortijdige dood begint al voordat ze geboren zijn. Als een vrouw wordt ingeënt tegen algemeen voorkomende ziekten als influenza creëert haar lichaam antilichamen die virussen herkennen en de natuurlijke verdediging tegen ziekteverwekkers versterken. Als ze zwanger wordt, worden deze beschermende eiwitten door de placenta heen doorgegeven aan haar baby.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/XfTT20Knl