Israel flag Nir Alon/ZumaPress

Een gele ster voor de Joodse staat?

PARIJS – De wereld is onlangs getuige geweest van een snelle opeenvolging van pogingen om Israel te delegitimeren. Eerder deze maand heeft de CEO van het Franse telecombedrijf Orange op een persconferentie in Caïro verklaard dat het zijn wens is afscheid te nemen van een Amerikaanse partner die te nauwe banden met Israel onderhoudt. In mei probeerden Palestijnen de Israëlische voetbalfederatie uit de FIFA te laten zetten. En de Britse National Union of Students heeft onlangs een resolutie aangenomen waarin boycots en sancties tegen Israel werden gesteund.

Intussen wint een campagne om Israëlische producten te weren aan kracht in de Verenigde Staten en Europa. En dan zijn er nog de vele artiesten die – in de voetsporen van Brian Eno, Elvis Costello, Vanessa Paradis, Roger Waters en anderen – zich hardop afvragen of ze wel moeten optreden in het “bezette Palestina.”

Geen van deze ontwikkelingen is op zichzelf van groot belang. Maar samen scheppen ze een klimaat – en vormen ze wellicht een waterscheiding.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/2oG9dis/nl;