shiller120_gettyimages Getty Images

Hoe werknemers te beschermen zonder handelstarieven

NEW HAVEN – Volgens een opiniepeiling onder Amerikanen van de Washington Post en de Schar School, die op 11 juli werd gepubliceerd, keurt slechts 39% van de respondenten het invoeren door de Amerikaanse president Donald Trump van tarieven op importen uit het buitenland goed, terwijl 56% zegt daartegen te zijn. Maar hoewel het goed nieuws is dat een meerderheid van de Amerikanen zich op dit belangrijke punt tegen hun president keert, gaat Trump vrolijk verder, klaarblijkelijk in de veronderstelling dat het publiek de tarieven wel zal gaan appreciëren als ze eenmaal van kracht zijn.

Het is een raadsel waarom zelfs maar 39% van de Amerikanen dit beleid steunt. Sinds de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog, en de General Agreement on Tariffs and Trade uit 1947, hebben de Verenigde Staten – zowel de regering als het volk – de vrije handel altijd vierkant gesteund.

In zijn uit 1776 daterende boek The Wealth of Nations heeft Adam Smith een goed verwoord en overtuigend argument vóór de vrije handel geformuleerd, in plaats van handel die wordt vertekend door invoertarieven. Met vrije handel gaat het de economie voor de wind, omdat goederen en diensten worden betrokken van de landen die het productiefst zijn in het creëren daarvan.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/ifOPCdjnl