migrant worker Abid Katib/Getty Images

De migratie-supermachten

LONDEN – We zijn het tijdperk van de migratie binnengetreden. Als alle mensen die buiten hun geboorteland wonen zouden samenkomen om hun eigen land te vormen – een republiek van ontwortelden – zou dat het op vier na grootste land ter wereld zijn, met een bevolkingsomvang van ruim 240 miljoen mensen.

Hoewel er veel is geschreven over de manier waarop een wereld in beweging de nationale politiek verandert, is er weinig aandacht geweest voor de geopolitieke gevolgen. Maar het massale verkeer van mensen leidt nu al tot drie soorten migratie-supermachten: de nieuwe kolonisten, de “integratoren” en de intermediairs.

De nieuwe kolonisten roepen het beeld op van de Europese kolonisten die zich in de 18e en 19e eeuw over de wereld verspreidden, waarmee zij niet alleen zichzelf maar ook hun geboortelanden een plezier deden. Op dezelfde manier helpen de meest mobiele bevolkingsgroepen van de 21e eeuw hun geboortelanden bij het verkrijgen van toegang tot markten, technologie en een politieke stem in de wereld.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/ddcTCgD/nl;