donald trump twitter NurPhoto

Hoe fake-nieuws wint

WASHINGTON, DC – In reactie op de golf aan fake-nieuws die de Verenigde Staten tijdens de recente campagne voor de presidentsverkiezingen heeft overspoeld, is veel aandacht besteed aan degenen die deze verhalen produceren of verspreiden. De veronderstelling is dat als nieuwsmedia alleen maar de “feiten” zouden rapporteren, lezers en kijkers altijd de juiste conclusie over een bepaald verhaal zouden bereiken.

Maar deze aanpak betreft slechts één helft van de vergelijking. Ja, we hebben nieuwsmedia nodig die betrouwbare informatie leveren; maar degenen die deze informatie ontvangen moeten ook verstandige consumenten zijn.

De Amerikaanse regering heeft decennialang programma's gesteund die onafhankelijke media in autoritaire of disfunctionele landen met weinig hulpbronnen bevorderen. Maar deze programma's gaan er stilzwijgend van uit dat de VS zelf immuun zijn voor de problemen waar mensen in andere landen op stuiten als zij informatie creëren of consumeren. Wij in de VS veronderstellen ook dat Amerikaanse media, gesteund door reclame, zullen blijven bloeien; dat onafhankelijke journalistiek de norm is; en dat de meeste mensen in staat zijn kritisch na te denken en gezonde oordelen te treffen over de informatie die zij ontvangen.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/pNkWUNjnl