ogweno1_TONY KARUMBAAFP via Getty Images_africa health innovation TONY KARUMBAAFP via Getty Images

De noodzakelijke opkomst van Afrikaʼs gezondheidstechnologie

NAIROBI – De gezondheidsstelsels in Afrika hebben te kampen met ernstige ondoelmatigheden. Landen over het hele continent worstelen met ontwrichtingen in de aanbodketens voor medische apparatuur en geneesmiddelen, de levering van gezondheidsdiensten op de laatste kilometers, de analyse en opslag van medische gegevens, en de financiering. Innovaties op het gebied van telegeneeskunde, drones, big data-analyses, wearables en informatiebeheer hebben echter de mogelijkheid van effectieve, betaalbare oplossingen in beeld gebracht, die de algemene gezondheidsresultaten kunnen verbeteren.

De afgelopen jaren heeft de Afrikaanse gezondheidstechnologie een indrukwekkende groei doorgemaakt. Alleen al in 2020 hebben ruim veertig health-tech start-ups op het continent zogenoemde ʻseries Aʼ-financiering ontvangen. Recent gelanceerde bedrijven bestrijken een reeks gezondheidsgerelateerde gebieden, waaronder genetische sequencing, de aankoop van geneesmiddelen en ʻgezondheidsgeletterdheid.ʼ

De groeimogelijkheden zijn enorm. Maar om te kunnen floreren moeten ondernemers de successen en mislukkingen uit het verleden bestuderen om te bepalen wat wel en wat niet werkt in de Afrikaanse context.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/XzpX3Iznl