stiglitz267_BRYAN R. SMITHAFP via Getty Images_trumpstockmarket Bryan R. Smith/AFP via Getty Images

De waarheid over de Trump-economie

NEW YORK – Nu de mondiale zakenelites bijeen zijn voor hun jaarvergadering in Davos zou een eenvoudige vraag gesteld moeten worden: Zijn ze al over hun kinderlijke enthousiasme voor de Amerikaanse president Donald Trump heen?

Twee jaar geleden maakten slechts een paar leiders uit het bedrijfsleven zich druk over de klimaatverandering, of over Trumps vrouwenhaat en hypocrisie. De meesten waren echter vol lof over de belastingverlaging van de president voor miljardairs en bedrijven, en keken uit naar zijn pogingen om de economie te dereguleren. Dat zou bedrijven in staat stellen de lucht nog meer te verontreinigen, nog meer Amerikanen verslaafd te maken aan opioïden, meer kinderen te verleiden om diabetes veroorzakend voedsel te eten, en zich met het soort financiële tovenarij bezig te houden dat tot de crisis van 2008 heeft geleid.

Ook vandaag de dag praten veel bazen uit het bedrijfsleven nog steeds over de aanhoudende bbp-groei en de records op de aandelenbeurzen. Maar noch het bbp noch de Dow Jones is een goede graadmeter voor de economische prestaties. Geen van beide vertelt ons wat er met de levensstandaarden van gewone burgers gebeurt, of hoe het zit met de duurzaamheid. Feitelijk zijn de economische prestaties van de Amerikaanse economie over de afgelopen vier jaar bewijsstuk nummer één voor de bewering dat we niet van deze indicatoren afhankelijk moeten willen zijn.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/5Wv5EPmnl