mcarthur2_Yuichiro Chino_Getty Images_world Yuichiro Chino/Getty Images

Laat de Grote Transitie beginnen

NEW YORK – Nu de COVID-19-vaccinaties in sommige landen op gang zijn gekomen en de inspanningen om de toegang tot deze vaccinaties uit te breiden nog steeds voortgang vinden, zullen de wereldleiders binnenkort hun aandacht verleggen van de crisisrespons naar het herstel van de pandemie. De regeringen hebben al 12 twaalf biljoen dollar toegezegd voor de respons op COVID-19 en er zal sterke druk worden uitgeoefend om te blijven investeren in een terugkeer naar het ʻnormaalʼ van vóór de pandemie. Maar dat zou een vergissing zijn.

Nog afgezien van de eventuele budgettaire grenzen waarop men zou kunnen stuiten, hebben we zojuist gezien dat het pre-pandemische ʻnormaalʼ rampzalige gevolgen had voor de wereld. Onze gespannen relaties met het milieu hielpen het coronavirus bij de mens te introduceren, onze onderling verbonden wereldeconomie heeft het mogelijk gemaakt dat het zich als een lopend vuurtje heeft verspreid, en de dodelijke effecten ervan op de meest kwetsbare bevolkingsgroepen hebben de gevolgen van de diepgewortelde sociale en economische ongelijkheden binnen en tussen landen aan de oppervlakte gebracht.

In plaats van te streven naar het herstel van onze levenswijze van vóór 2020 zouden onze leiders zich moeten richten op het creëren van een andere, betere wereld. Gelukkig hebben zij al een routekaart in de vorm van de SDGʼs (Sustainable Development Goals), die economische, sociale en milieudoelstellingen belichamen die alle landen hebben toegezegd tegen 2030 te zullen verwezenlijken.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/anCps1rnl