borrell2_XinhuaWei Peiquan via Getty Images_chinaitalycoronavirussupport Xinhua/Wei Peiquan via Getty Images

Vier prioriteiten voor een wereldwijde pandemiestrategie

Brussel – Het contrast tussen de stilte van de straten en pleinen van Europa en de turbulente, pijnlijke realiteit in veel van zijn ziekenhuizen is hartverscheurend. COVID-19 heeft niet alleen Europa, maar de hele wereldgemeenschap in zijn greep. Het is nu al duidelijk dat de pandemie onze wereld zal hervormen. Hoe precies, dat hangt af van de keuzes die we vandaag maken.

Het coronavirus moet worden gezien als de gemeenschappelijke vijand van de wereld. Hoewel dit geen oorlog is, moeten we middelen inzetten alsof het een is.

In tijden van crisis hebben we echter de neiging ons naar binnen te keren en alleen voor onszelf te zorgen. Deze, zij het begrijpelijke, reactie is contraproductief. Deze situatie alleen aanpakken, zal er alleen toe leiden dat de strijd langer zal duren en dat de menselijke en economische kosten veel hoger zullen zijn. Hoewel de vijand nationalistische reflexen oproept, kunnen we deze alleen verslaan met grensoverschrijdende coördinatie – in Europa en daarbuiten.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

Get unlimited access to PS premium content, including in-depth commentaries, book reviews, exclusive interviews, On Point, the Big Picture, the PS Archive, and our annual year-ahead magazine.

https://prosyn.org/QtjUlVznl