obese couple carnival health Emilio Labrador/Flickr

Hoe obesitas onze wereld bedreigt

LONDEN/MELBOURNE – In 2010 passeerde de mensheid een belangrijke grens; volgens de Global Burden of Disease Study, gepubliceerd in het Britse medische tijdschrift The Lancet, is obesitas sindsdien een groter probleem voor de volksgezondheid dan honger.

Volgens de meest recente editie van de studie lijden er momenteel meer dan 2,1 miljard mensen (bijna 30% van de wereldbevolking) aan overgewicht of obesitas. Dat is bijna tweeëneenhalf keer het aantal volwassenen en kinderen dat ondervoed is. Obesitas is wereldwijd verantwoordelijk voor ongeveer 5% van de sterfgevallen.

Deze crisis is niet alleen een nijpend gevaar voor de volksgezondheid, maar bedreigt ook de wereldeconomie. De totale economische impact van obesitas is ongeveer 2 biljoen dollar per jaar, ofwel 2,8% van het mondiale bbp (wat volgens nieuw onderzoek door het McKinsey Global Institute (MGI) ruwweg equivalent is aan de economische schade veroorzaakt door roken of wapengeweld, oorlog en terrorisme.)

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/ovFyZdf/nl;