De economische consequenties van medicijnresistentie

LONDEN – Toen de Britse premier David Cameron me in juli verzocht om een inspanning te gaan leiden om oplossingen te vinden voor het groeiende mondiale probleem van antimicrobiële resistentie, was mijn eerste vraag: ‘wat is dat?’. Ik kwam er al snel achter dat wanneer bacteriën en parasieten resistentie ontwikkelen tegen bestaande medicijnen zoals antibiotica en medicijnen tegen malaria, de wereld riskeert zijn strijd tegen infectieziekten te verliezen. Dus mijn volgende vraag was: waarom ik? Moet je geen wetenschapper hebben?

Het blijkt dat het probleem van de groeiende antimicrobiële resistentie net zo goed over economie gaat als over wetenschap of geneeskunst. Als er niets aan gedaan wordt zal het jaarlijks miljoenen mensen doden en ernstige negatieve economische consequenties hebben voor de hele wereld. Vooral voor opkomende economieën, waaronder de meeste BRIC- (Brazilië, Rusland, India en China) en MINT-landen (Mexico, Indonesië, Nigeria en Turkije), is het risico groot.

Recent onderzoek, door een onafhankelijke beoordelingscommissie van antimicrobiële resistentie, Waar ik voorzitter van ben, heeft de waarschijnlijke impact van het fenomeen op de wereldeconomie in kaart gebracht. Het wijst uit dat wanneer het ons niet lukt om het probleem van antimicrobiële resistentie aan te pakken, het groter zal worden.

https://prosyn.org/FcdpSuunl