posnerodede1_ARISMESSINISAFPGettyImages_girlintentoncellphone Aris Messinis/AFP/Getty Images

Technologie moet toegankelijker worden gemaakt voor meisjes

NAIROBI – Vandaag de dag wonen 1,4 miljard meisjes en vrouwen in landen die het niet goed doen als het gaat om gendergelijkheid, op gebieden die uiteenlopen van onderwijs en fatsoenlijk werk tot gezondheid en geweld. Toch dreigt een van de meest effectieve manieren om meisjes en vrouwen sterker te maken – veilige en betrouwbare toegang tot mobiele telefoons en het internet – genegeerd te worden.

Vandaag de dag schat de GSMA – de mondiale handelsorganisatie voor mobieletelefonieconcerns – dat ruim vijf miljard mensen beschikken over mobiele apparaten, waarvan de helft bestaat uit smartphones. Maar de snelle verspreiding van mobiele technologie heeft zich niet overal in gelijke mate voltrokken. Hoewel het aantal vrouwen uit lage- en middeninkomenslanden die mobiele telefoons bezitten in de afgelopen vijf jaar met zo'n 250 miljoen individuen is gestegen, zijn er nog steeds 184 miljoen minder vrouwen dan mannen met een mobiele telefoon, en is het 26% minder waarschijnlijk dat vrouwen het mobiele internet gebruiken.

Op dezelfde manier blijven er ook op leeftijdsgebied genderverschillen bestaan, ook al zijn er procentueel meer jongeren die een mobiele telefoon bezitten dan ouderen. Volgens een onderzoek uit 2018 van Girl Effect (waarvan ik de CEO ben), is het 1,5 maal waarschijnlijker dat jongens een telefoon hebben dan meisjes. Zelfs onder degenen die een telefoon hebben is het waarschijnlijker dat jongens een smartphone hebben dan meisjes.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/5G8cCO9nl