skierka2_SAM PANTHAKYAFP via Getty Images_solar farm india SAM PANTHAKYAFP via Getty Images

Om de klimaatverandering te bestrijden moeten we ʻklein denkenʼ

SAN FRANCISCO/WASHINGTON, DC – Bij droogtes, bosbranden, orkanen, overstromingen en andere extreme weersomstandigheden is de term ʻongekendʼ aan het verouderen. In augustus, toen de Intergouvernementele Werkgroep inzake Klimaatverandering zijn jongste rapport uitbracht over de nijpende realiteit waarmee we worden geconfronteerd, heerste in een groot deel van zuidelijk Afrika al jaren een droogte die nog werd verergerd door de opwarming van de aarde.

Het lijkt erop dat de wereldleiders eindelijk bereid zijn om zinvolle actie te ondernemen, maar er is een cruciale groep die regelmatig ontbreekt op belangrijke klimaatbijeenkomsten zoals de recente conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering (COP26) in Glasgow: lokale, klimaatgerichte kleine ondernemingen die nu al een verschil maken in hun gemeenschappen. Kleine en middelgrote ondernemingen die zich bezighouden met aanpassing aan en beperking van de klimaatverandering, zijn een cruciale maar onderschatte partner in de strijd om de uitstoot te verminderen.

Hoewel de mogelijkheden voor klimaatfinanciering toenemen, wordt de rol van het midden- en kleinbedrijf (mkb)bij duurzame ontwikkeling nog steeds over het hoofd gezien. De hachelijke situatie ervan wordt gedeeld door meer dan 200 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen van alle soorten in ontwikkelingslanden, die niet de middelen kunnen krijgen die zij nodig hebben om te groeien en die geconfronteerd worden met een jaarlijks financieringstekort van naar schatting 5,2 biljoen dollar. Internationale beleggers richten zich op het verkrijgen van dollars via grotere transacties, terwijl lokaal kapitaal aan de zijlijn wordt gehouden door hoge onderpandeisen en onbeheersbare rentetarieven voor startende bedrijven.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/zLNFNX2nl