Marka/Getty Images

Het juiste dieet voor geslachtsgelijkheid

KOPENHAGEN – De afgelopen eeuw heeft de strijd om de gelijkheid van vrouwen en meisjes af te dwingen zich afgespeeld in het klaslokaal, in het stemhokje en in de bestuurskamers van de Fortune 500-bedrijven. Maar als we de geslachtsdiscriminatie ooit willen overwinnen, kunnen we het ons niet langer veroorloven een van haar belangrijkste oorzaken en gevolgen te negeren: slechte voeding.

Op dit moment lijdt het verbijsterende aantal van 1,6 miljard mensen wereldwijd aan bloedarmoede, een aandoening die te maken heeft met een tekort aan ijzer – en één van de symptomen van een mondiale voedingscrisis die vrouwen onevenredig hard treft. Twee maal zoveel vrouwen als mannen – bijna één op de drie vrouwen en meisjes wereldwijd – hebben last van bloedarmoede, en de aandoening draagt bij aan één vijfde van alle sterfgevallen tijdens de bevalling.

In 2012 ondersteunde de World Health Assembly de doelstelling om de bloedarmoede vóór 2025 met 50% terug te dringen. Maar in het huidige tempo zal deze doelstelling pas in 2024 worden verwezenlijkt. Ondanks zwaar bevochten overwinningen voor vrouwen blijven we een eeuw achterliggen op schema, in een kwestie die zeer belangrijk is voor hun gezondheid en ontwikkeling – en die van hun kinderen.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/sBQpDK0/nl;