Paul Lachine

De schaal van filantropie

MIDLAND, TEXAS – Sinds ik mijn non-profit organisatie begonnen ben, ben ik met andere ogen naar andere non-profit organisaties gaan kijken. Er zijn er veel meer dan ik me ooit gerealiseerd heb. Als investeerder in startende bedrijfjes had ik normaal nooit iets met ze te maken. Nu maak ik me er zorgen over dat ze zeer inefficiënt zijn.

Omdat ik in veel kleine plaatsen kom behoren veel van de zaken die ik zie (de meeste zelfs lijkt het) toe aan grote ketens, met contracten voor massa-aankopen, standaard trainingsprocedures, constante kwaliteit en, naar ik aanneem, winstgevendheid. Non-profits daarentegen zijn vaak klein en worden vaak bestuurd door mensen met passie maar weinig expertise of managementvaardigheden. Ze profiteren eerder van toewijding dan efficiency, wat eervol is maar moeilijk te meten.

Dit is een uitdaging voor de algemene propositie van de zelfhulp, en ook voor mijn eigen nieuwe onderneming: het Health Initiative Coordinating Council (HICCup) dat vijf gemeenschappen zal adviseren die strijden om de HICCup prijs voor de grootste verbetering in gezondheid (niet de gezondheidszorg), gemeten naar 5 maatstaven, in de afgelopen vijf jaar.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/sGe7UdA/nl;