berner5_BERTRAND GUAYPOOLAFP via Getty Images_eric zemmour BERTRAND GUAYPOOLAFP via Getty Images

Trump på fransk

PARIS – En ny meningsmåling har sendt sjokkbølger gjennom Frankrike: Den høyreradikale skribenten og TV-verten Éric Zemmour ville ha fått 17 % oppslutning dersom han stilte som presidentkandidat. Valget finner sted neste år. Dermed ligger han foreløpig på andre plass — og foran Marine Le Pen, lederen av det høyreradikale partiet Nasjonal Samling.

Zemmour har vært en kjent figur i Frankrike siden starten av 2000-tallet med populære TV-opptredener og fast spalte i den konservative avisen Le Figaro. Han er nå en viktig aktør i et politisk spill som han håper å destabilisere. Men han vil fortsatt ikke si klart fra om han stiller som presidentkandidat eller ikke.

Zemmours politiske megafon er CNews, en  innflytelsesrik fjernsynskanal med milliardæren Vincent Bolloré i ryggen. (Bolloré er en av de store aksjonærene i Vivendi-gruppen.) Selv om de mest sette programmene som regel ikke har flere enn 800 000 seere, har kanalen doblet seertallene på fire år. Dermed ligger CNews på andre plass blant Frankrikes fire nyhetskanaler som sender døgnet rundt.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading and receive unfettered access to all content, subscribe now.

Subscribe

or

Unlock additional commentaries for FREE by registering.

Register

https://prosyn.org/vtDZLOynb