Afghanistan health Noorullah Shirzada/Getty Images

De gezondheidskosten van veranderende ecosystemen

OXFORD – De afgelopen jaren wordt de wereld steeds meer in beslag genomen door het catastrofale potentieel van de opwarming van de aarde en andere door mensen veroorzaakte veranderingen in de natuur - en terecht. Maar één van de grootse gevaren wordt vrijwel genegeerd: de dreiging voor de menselijke gezondheid.

Zeker, zorgen over wat een temperatuurstijging boven pre-industriële niveaus voor de planeet zou kunnen betekenen zijn geheel gerechtvaardigd. En velen zijn begrijpelijkerwijs verontrust dat ’s werelds armsten hier disproportioneel onder zullen lijden, terwijl de Verenigde Staten, het land met de op één na grootste uitstoot van koolstofdioxide ter wereld, zich aan zijn verantwoordelijkheden lijkt te onttrekken.

Maar over de implicaties voor de gezondheid van door mensen veroorzaakte ecologische veranderingen wordt grotendeels heen gekeken, terwijl de kwaliteit van leven van toekomstige generaties op het spel gezet wordt voor economische winsten. Deze implicaties zijn het meest zichtbaar in de opkomende markten van Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, en Europa.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/B2H8WxAnl