De nieuwe technologieën van een nieuwe eeuw

DAVOS – Tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos van dit jaar passeren tal van bedreigingen van de geopolitieke stabiliteit en het menselijk leven de revue. Er wordt gezocht naar manieren om het ontwerpen te versnellen van effectievere politieke, economische en technologische instrumenten om deze problemen aan te pakken. Tot de grootste uitdagingen voor onze generatie behoren voedsel-, water- en energietekorten; de klimaatverandering en de stijgende zeespiegel; en de verspreiding van nieuwe ziekten die ongevoelig zijn voor medicijnen.

De mensheid heeft al eerder bedreigingen van haar bestaan en dat van de planeet doorstaan, en is er door haar vernuft en vindingrijkheid in geslaagd de apocalyps af te wenden, of althans uit te stellen. De bijeenkomst in Davos van dit jaar zal een tipje van de sluier oplichten als het gaat om de vraag waar de volgende ontdekkingen en producten vandaan zullen komen die ons bestaan, de planeet en de economie moeten redden, en waar we onze talenten en middelen in moeten steken als we een nieuwe generatie transformatieve technologieën willen bewerkstelligen.

De toenemende convergentie van biologie, natuurkunde en techniek stelt een verbijsterend scala aan nieuwe technologische oplossingen in het vooruitzicht. Stel je een op kolen draaiende elektriciteitscentrale voor die louter water en schone lucht uitstoot. Binnenin de centrale zetten speciaal ontworpen gistcellen de kooldioxide die vrijkomt bij de verbranding van de kolen om in grondstoffen voor vloertegels en andere bouwmaterialen.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/xvQi2yP/nl;