okoli1_ALEX MCBRIDEAFP via Getty Images_africacoronavirusairport Alex McBride/AFP via Getty Images

Afrika moet zich snel voorbereiden op COVID-19

NEW ORLEANS – Zes jaar geleden verwoestte het Ebola-virus West-Afrika. Hoewel Ebola dodelijk en zeer besmettelijk is, hadden de economische en menselijke kosten veel lager kunnen zijn als de internationale gemeenschap zonder dralen de noodzakelijke steun had verleend. Met het oog op het nieuwe, zich snel verspreidende virus COVID-19 lopen overheden en internationale instellingen nu het risico dezelfde fout te maken.

Het Ebola-virus kwam in juli 2014 in Nigeria aan, toen een besmette Liberiaanse man in Lagos arriveerde, waar ik als arts werkzaam was. Toen hij naar ons ziekenhuis kwam om behandeld te worden, waren we daar niet goed op voorbereid. Ik raakte besmet, evenals een aantal van mijn collegaʼs.

Maar gelukkig was dit een particulier ziekenhuis met redelijke middelen, inclusief water en medische handschoenen. Bovendien wist onze geneeskundig directeur, zodra we vermoedden dat we te maken hadden met een Ebola-geval, dat hij onmiddellijk de relevante functionarissen bij het ministerie van Volksgezondheid en de Wereldgezondheidsorganisatie moest verwittigen. De ministeries van Volksgezondheid op staats- en federaal niveau mobiliseerden onmiddellijk hun hulpmiddelen.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/I0yl8tHnl