hoyer8_LUDOVIC MARINPOOLAFP via Getty Images_eu au LUDOVIC MARIN/POOL/AFP via Getty Images

Styrking av partnerskapet mellom EU og Afrika

BRUSSEL – Afrika har over en milliard innbyggere og kan skryte av verdens yngste og raskest voksende middelklasse. Medianalderen er 14 år lavere enn på noe annet kontinent, og Afrika står på terskelen til omfattende politiske, økonomiske og sosiale forandringer. Hvert år kommer det rundt 20 millioner nye jobbsøkere inn på arbeidsmarkedet i landene sør for Sahara. Hvis disse unge menneskene kan inkorporeres i økonomien, vil de virkelig kunne bidra til utvikling og vekst i denne regionen.

Finansielle institusjoner og utviklingsbanker er nødt til å investere i de kommende omveltningene for å hjelpe Afrika med å realisere dette demografiske utbyttet. Det innebærer både å fremme privat sektor – jobbskapingens motor – og endre hvordan vi selv opererer.

Det er en vinn-vinn-situasjon på alle områder av økonomisk utvikling å investere i Afrikas fremtid, for mange av kontinentets største utfordringer er faktisk globale problemer som vil påvirke oss alle. Det har covid-19 gjort klinkende klart. Pandemien har gitt oss en advarsel om hva vi har i vente i forbindelse med klimaendringene. Hvis Europa skal unngå de verste konsekvensene av global oppvarming, må vi samarbeide med land over hele verden og hjelpe dem med å oppnå bærekraft og klimatilpasningsdyktighet.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/0fCP2isnb