UIG via Getty Images Jeffrey Greenberg/UIG via Getty Images

Een zakelijk argument voor gendergelijkheid

NEW YORK – Over de hele wereld trekken gender-vooroordelen opnieuw de aandacht. Via protestmarsen en virale socialemedia-campagnes eisen vrouwen overal een einde aan seksuele intimidatie, misbruik, vrouwenmoord en ongelijkheid.

Maar hoe succesvol de #MeToo en #TimesUp bewegingen ook zijn geweest in het kweken van publiek bewustzijn, de strijd voor gelijkheid is nog helemaal niet voorbij. Het van handelingsmacht voorzien van vrouwen en meisjes is van cruciaal belang voor het bereiken van alle 17 Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) van de VN in 2030. Maar op dit moment blijven gender-vooroordelen een belangrijk obstakel voor de mondiale vooruitgang en zijn ze vooral nijpend op de werkplek.

Vandaag de dag wordt slechts 5% van de in de S&P 500 opgenomen bedrijven door vrouwen geleid, volgens Catalyst, een non-profit-organisatie die CEO's in de gaten houdt. Dit treurige cijfer is des te opmerkelijker als je bedenkt dat 73% van de mondiale bedrijven naar verluidt een beleid van gelijke kansen hanteert, aldus een onderzoek van de International Labour Organization (ILO). Terwijl uit onderzoek een duidelijk verband blijkt tussen de genderbalans van een bedrijf en zijn financiële gezondheid, bezetten vrouwen bovendien nog geen 20% van de bestuurszetels bij de grootste bedrijven ter wereld.

https://prosyn.org/ZpPFPblnl