crazy rich asians Suhaimi Abdullah/Getty Images

Crazy Rich Asia

CAMBRIDGE – In de verrassend populaire film “Crazy Rich Asians” (gebaseerd op een roman van Kevin Kwan uit 2013) reist een hoogleraar economie van New York University (Rachel) met haar vriend naar Singapore om zijn familie te ontmoeten. Daar komt zij er, klaarblijkelijk voor het eerst, achter dat die vriend (Nick) erfgenaam is van een van de grootste fortuinen van Azië en dat hij een moeder heeft die zich te doel heeft gesteld haar zoon niet met een gewone burger te laten trouwen, Aziatisch-Amerikaans of niet.

Deels vanwege zijn (fantastische) volledig Aziatische cast (een grote zeldzaamheid), en deels omdat hij herinneringen oproept aan eerdere tijdperken van grote romantische komedies, heeft de film veel reuring teweeggebracht. Misschien komt er zelfs een lang verdiende Oscar aan voor Michelle Yeoh (van “Crouching Tiger, Hidden Dragon”), die de staalharde maar liefhebbende moeder speelt.

Maar ook Singapore zelf, een plek die de meeste westerlingen niet kennen, speelt een hoofdrol in de film. Voor sommigen zal het werkelijk shockerende van deze film zijn hoe idioot rijk sommige delen van Azië inmiddels zijn geworden.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/sDY0nYgnl