De volgende bladzijde in het hoofdstuk Ebola

WASHINGTON, DC – De Ebola-uitbraak vorig jaar in Guinee, Sierra Leone en Liberia, drie van de vier landen van de Mano River Union, is de ernstigste sinds de ziekte in 1976 voor het eerst werd gediagnosticeerd in Centraal-Afrika. De epidemie heeft een verwoestende impact gehad en zet de aanzienlijke socio-economische vooruitgang van onze drie landen na tientallen jaren van conflict en instabiliteit op het spel.

Er zijn in de regio tot nu toe in totaal 25.791 gevallen en 10.689 doden geregistreerd; bijna tien maal het aantal doden van alle andere Ebola-uitbraken bij elkaar. De verwachte groeicijfers van onze drie landen voor 2014 waren 4,5%-11,3%. Deze voorspellingen zijn nu bijgesteld tot hoogstens 2,2%, en bij gebrek aan verzachtende maatregelen kan een recessie niet uitgesloten worden.

De ongebreidelde verspreiding van de ziekte heeft ook de tekortkomingen van onze nationale zorgsystemen blootgelegd, zowel als de gebrekkige capaciteit voor coördinatie en effectieve respons van regionale en mondiale organisaties. Simpel gezegd waren we er totaal niet op voorbereid om het hoofd te bieden aan een uitbraak op deze schaal, om nog maar niet te spreken over het voorkomen ervan.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/HRfVZcunl