Ziekten zonder grenzen

DAVOS – De hedendaagse wereld lijkt door meer risico's te worden bedreigd dan ooit. De steeds zichtbaardere effecten van de klimaatverandering, de toenemende geopolitieke spanningen, het ineen storten van staten, de ontoereikende of ongelijke economische kansen, en de verspreiding van besmettelijke ziekten - om maar een paar van de grootste bedreigingen te noemen - hebben een klimaat van grote onzekerheid geschapen. Zal 2015 het jaar zijn dat de risico's een hoogtepunt bereiken, of zal dit het jaar zijn dat de wereldleiders bijeenkomen om reële strategieën voor de oplossing van al deze problemen te ontwikkelen?

Deze week sluit ik me aan bij leiders uit de sfeer van het bedrijfsleven, de overheid, de politiek, de kunsten en de academische wereld op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos, om de risico's te bespreken waarmee de wereld wordt geconfronteerd. Het zal uiteraard niet makkelijk zijn vast te stellen welke uitdagingen de meeste aandacht verdienen.

Dit is het punt waarop de jaarlijkse Global Risks-rapporten van het WEF kunnen helpen. In het rapport van dit jaar, dat zich baseert op de inzichten van grofweg 900 deskundigen en beleidsmakers uit de hele wereld, die hebben deelgenomen aan het mondiale risico-perceptie-onderzoek van het WEF, werd voor het eerst in de tien jaar dat het bestaat geconcludeerd dat economische risico's minder belangrijk zijn geworden dan ecologische en geopolitieke risico's.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/q7yZmJ0/nl;