kremer2_Brent StirtonGetty Images_farmerphone Brent Stirton/Getty Images

We moeten de digitale landbouw verder uitbouwen

CAMBRIDGE/ROME – De COVID-19-pandemie zorgt voor een herinrichting van samenlevingen over de hele wereld, deels door de versnelling van de digitale revolutie die begin dit jaar al gaande was. Sindsdien hebben bedrijven op grote schaal gebruikt gemaakt van de mogelijkheid van telewerken. Internationale bijeenkomsten vinden nu online plaats, en staatshoofden en leiders uit het bedrijfsleven nemen er vanuit huis aan deel. Leerlingen volgen onderwijs op afstand, en contante betalingen maken steeds vaker plaats voor digitale.

Maar nu de technologie onze levens meer dan ooit beïnvloedt, is er een risico dat zij zich onevenredig zal verspreiden, waardoor de bestaande ongelijkheid wordt versterkt en de armste mensen in de wereld nog verder achterop zullen raken. Dat is niet onvermijdelijk. Digitale technologieën kunnen helpen sneller een einde te maken aan de mondiale armoede en honger, onder meer op het platteland in ontwikkelingslanden, waar de meerderheid van de mensen door de landbouw in het levensonderhoud voorziet.

De digitale landbouw – waarbij boeren mobiele telefoons en andere digitale technologieën gebruiken om in real time toegang te verkrijgen tot op maat gesneden, bruikbare informatie – kan de wijze revolutioneren waarop deze gemeenschappen hun levensonderhoud veiligstellen en verbeteren. Door op dit moment de juiste investeringen te plegen, nu veel agrarische adviseurs boeren niet persoonlijk kunnen bezoeken, kunnen we de digitale adoptie een kick-start geven en beginnen de inkomenskloof te dichten die het platteland lange tijd achterop heeft gehouden.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/eHUFFW1nl