vaccination Mohammed Huwais/AFP/Getty Images

Nieuwe wegen voor leiderschap in de internationale ontwikkeling

SEATTLE – De officiële ontwikkelingshulp (ODA) helpt levens te redden, stabielere en veiliger samenlevingen op te bouwen, en “soft power” in de wereld te projecteren. Dat is een punt waar mijn baas, Bill Gates, onlangs op hamerde toen hij de leidende militaire en veiligheidsdenkers van Groot-Brittannië toesprak op het Royal United Services Institute in Londen.

Bill was gevraagd hoe hij de mensen in Groot-Brittannië zou antwoorden die zich “gedemoraliseerd” voelen door het feit dat Groot-Brittannië een van de zeer weinige landen is die voldoen aan de door de Verenigde Naties gesteunde belofte om 0,7% van het bruto binnenlands product te besteden aan ontwikkelingshulp. Maar het onderstrepen van de impact van de Britse ODA was slechts een deel van zijn antwoord; Bill benadrukte ook dat veel andere landen eveneens aan hun hulpdoelstellingen voldoen.

In Europa halen Denemarken, Nederland, Noorwegen, Luxemburg en Zweden de VN-norm al een tijdje, en Duitsland heeft zich daar onlangs bij gevoegd. Frankrijk is er nog niet, maar heeft wel zijn bijdrage verhoogd.

To continue reading, please log in or enter your email address.

To access our archive, please log in or register now and read two articles from our archive every month for free. For unlimited access to our archive, as well as to the unrivaled analysis of PS On Point, subscribe now.

required

Log in

http://prosyn.org/uauxxaR/nl;