bapna2_Nayan KarSOPA ImagesLightRocket via Getty Images_bangladesh flood Nayan Kar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Hoe we de drievoudige crisis in de kwetsbare landen kunnen aanpakken

WASHINGTON, DC – Het jaar 2020 heeft alles veranderd. De wereld wordt nu geconfronteerd met onderling verbonden gezondheids-, economische en klimaatcrises die geen historische parallel kennen. Deze drievoudige crisis treft iedereen, maar is vooral verwoestend voor kwetsbare ontwikkelingslanden.

Het tragische is dat deze landen relatief weinig rechtstreekse publieke steun krijgen om veerkracht op te bouwen tegen de klimaatverandering, en dat de ontwikkelingshulp wordt verminderd in plaats van uitgebreid. Zoals de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, tijdens de recente Climate Ambition Summit van de VN heeft opgemerkt, liggen de ontwikkelde landen niet op schema om hun belofte na te komen om 100 miljard dollar per jaar uit te trekken voor de ondersteuning van de klimaatinspanningen van de ontwikkelingslanden.

De internationale gemeenschap moet zich nu solidair tonen en kwetsbare landen helpen het hoofd te bieden aan de vele bedreigingen waarmee zij worden geconfronteerd. Dat is in ieders belang, want de gevolgen van de klimaatverandering, de COVID-19-pandemie en economische schokken kennen geen grenzen.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/beU3ol3nl