delong220_OLIVIER DOULIERYAFP via Getty Images_usunemploymentcoronavirus Olivier Douliery/AFP via Getty Images

Wat de Democraten moeten doen

BERKELEY – Net als bijna alle andere landen zijn de Verenigde Staten sinds het begin van de COVID-19-pandemie armer geworden, omdat de Amerikanen niet langer waardevolle activiteiten kunnen ontplooien die nauw menselijk contact vergen. Miljoenen werknemers moeten nu andere productieve activiteiten zien te vinden, en veel van die nieuwe taken zullen niet zo waardevol zijn als de taken waar zij voor in de plaats komen.

Maar er is geen economische reden dat de depressie die door de COVID-19-crisis is veroorzaakt bijzonder lang of diep hoeft te zijn. De VS lopen voorop in de wereld als het op technologische en organisatorische vaardigheden aankomt, en beschikken over een zeer ervaren beroepsbevolking. Het probleem is dat het herstel niet vanzelf gaat.

Het feit dat het de VS tien jaar heeft gekost om volledig te herstellen van de financiële crisis van 2008 moet leidend zijn voor ons denken nu. Destijds was de Amerikaanse woningbouwsector al vóórdat de subprime-crisis uitbrak gekrompen naar zijn normale omvang, wat inhield dat er geen structurele aanpassingen in de sector nodig waren. De uitdaging was veeleer om middelen te identificeren en te sluizen naar voorheen niet geproduceerde goederen die in de toekomst waardevoller zouden worden.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/MdoXmkOnl