Jon Krause

Mijn beste investering

JAKARTA – Toen ik nog een jongen was droomde ik ervan om dokter te worden. Ik werd geboren in Indonesië in het begin van de jaren vijftig, een tijd dat de meeste gezinnen in mijn land geen toegang hadden tot gezondheidszorg. Als resultaat hiervan stierven er elk jaar duizenden kinderen aan ziektes die te voorkomen waren, zoals de mazelen, polio en malaria.

Maar revolutionaire doorbraken in de medicijnen begonnen het tij te keren voor deze moordenaars en dokteren werden in Indonesië gevierd als helden. Ik wilde ook een held zijn, leerde hard en ging medicijnen studeren.

Mijn plannen veranderden echter toen mijn vader ziek werd. Hij was een hardwerkend man die fietstaxi’s maakte in Surabaya en ik verliet de universiteit toen hij de familiezaak niet langer kon runnen. Uiteindelijk werd ik een succesvol ondernemer en zette een bank op die nu een van de grootste financiële instellingen van Zuidoost Azië is.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/cu95n2E/nl;