froman4_Towfiqu PhotographyGetty Images_datatechnology Towfiqu Photography/Getty Images

Een datarevolutie voor iedereen

NEW YORK De wetenschap heeft de afgelopen honderd jaar voor een revolutie in de geneeskunde en landbouw gezorgd, en vooral voor de allerarmsten. Verworvenheden variërend van de behandeling van mijnworminfectie tot de groene revolutie zijn bewijs van haar kracht.

Vooruitkijkend heeft de data-wetenschap een zelfs nog groter en meer veelomvattend revolutionair potentieel, van hoe we ziekten behandelen tot hoe we meer inclusieve economieën opbouwen. De geschiedenis leert ons dat wanneer de kracht van wetenschap en technologie wordt ingeschakeld om de grootste uitdagingen van de maatschappij aan te gaan miljoenen levens verbeterd kunnen worden.

Noem elk probleem wat je maar ter wereld ziet: de vernietigende bosbranden die woeden in Australië, de opiaten-epidemie die arme gemeenschappen in de Verenigde Staten verwoest, de grootste mondiale vluchtelingencrisis sinds de tweede wereldoorlog; de aanpak van deze en andere problemen – van armoede en ongelijkheid tot natuurbehoud en klimaatverandering – vereist een verantwoorde toepassing van data en de inzichten die eruit voortvloeien.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/SPq7MqTnl