tiensin1_Getty Images_coronavirusgrocerystorefood Getty Images

Ook in het tijdperk van COVID-19 moet de voedselzekerheid gegarandeerd blijven

ROME – COVID-19 is langzaam onze gemeenschappen binnengeslopen. Nu we proberen de gezondheid en de veiligheid van onze gezinnen te waarborgen, is voedsel voor mensen nog nooit zo belangrijk geweest, zowel als voedingsbron als – voor velen – als bron van troost. De vraag is of, naarmate de economische ontwrichting voortduurt, we een met de pandemie samenhangende voedselcrisis kunnen voorkomen.

Wat en hoe we eten beïnvloedt onze gezondheid en ons welzijn. We zijn afhankelijk van boeren om hun velden te blijven bewerken, van supermarktcassières om op hun werk te blijven verschijnen en van chauffeurs om ons voedsel op de markt of bij onze voordeur af te blijven leveren. Maar er zijn ook flinke spanningen. Op sommige plekken wordt voedingsrijk voedsel schaars. Voedsel wordt onder meer gehamsterd, waardoor er voor consumenten weinig op de plank overblijft.

We moeten allemaal tot handelen overgaan. We moeten samenwerken om levens te redden, in onmiddellijke behoeften voorzien door noodmaatregelen, en plannen maken voor oplossingen op de langere termijn om het herstel te ondersteunen en veerkracht op te bouwen. Overheden en verantwoordelijke leiders moeten een betrouwbaar, veilig en betaalbaar voedselaanbod bevorderen en beschermen, vooral voor de meest kwetsbaren in de wereld.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/q5S7k0Rnl