kufuor2_JEKESAI NJIKIZANAAFP via Getty Images_zimbabwe food scheme Jekesai Njikizana/AFP via Getty Images

Leiderschap op het gebied van voeding tijdens een pandemie

ACCRA – Een Afrikaans spreekwoord zegt: ʻAls de muziek verandert, verandert ook de dans.ʼ Nu regeringen over de hele wereld ernaar streven om hun bevolking te beschermen tegen de gezondheids- en economische gevolgen van de COVID-19-pandemie, is de rol van beslissend leiderschap nog nooit zo belangrijk geweest – niet in het minst op het gebied van voeding.

Toen we vier jaar geleden African Leaders for Nutrition oprichtten, was het ons doel om het revolutionaire denken in de aanpak van ondervoeding op het hele continent te benadrukken. Geen van de oprichters van onze groep – president Akinwumi A. Adesina van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank, wijlen Kofi A. Annan, de voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, en ik – had zich ooit kunnen voorstellen welke last de pandemie op de mondiale ontwikkelingsagenda zou leggen.

De dreiging die van dit nieuwe virus uitgaat, vereist dat we ondervoeding op nieuwe manieren aanpakken. COVID-19 heeft ondoelmatigheden en ongelijkheden aan het licht gebracht bij al onze inspanningen om robuuste en duurzame verbeteringen in de voeding te bereiken. Het stijgende aantal besmettingen van COVID-19 in Afrika dreigt de honger en ondervoeding verder te doen toenemen, en heeft ons doen beseffen hoe ons denken moet veranderen.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/f42zeDinl