cardenas7_Brent StirtonGetty Images_farm workers Brent Stirton/Getty Images

De pandemie moet de mondiale landbouw veranderen

NEW YORK/ROME – De COVID-19-pandemie moet ons ertoe aanzetten opnieuw te gaan nadenken over hoe we de mensheid willen voeden. De wereld heeft nu een unieke kans om langetermijnmaatregelen te adopteren om gezondere diëten te propageren, boeren aan te moedigen om een bredere reeks voedselproducten te produceren, en de samenwerking te versterken tussen de volksgezondheids-, voedsel en landbouwsectoren. En agrarisch onderzoek kan een cruciale rol spelen in het transformeren van voedselsystemen, en in het duurzamer en veerkrachtiger maken ervan.

De noodzaak van verandering is duidelijk. Om te beginnen zijn ongezonde diëten één van de belangrijkste risicofactoren die gerelateerd zijn aan sterfgevallen als gevolg van COVID-19. Het SARS-CoV-2-virus treft in onevenredige mate mensen met overgewicht en diabetes, of mensen die lijden aan hart- en vaatziekten – aandoeningen die allemaal verband houden met ongezonde diëten.

Deze crisis heeft tevens de extreme breekbaarheid van het mondiale voedselsysteem blootgelegd. Social distancing- en lockdown-maatregelen om de verspreiding van het virus aan banden te leggen hebben de inkomens van mensen in aanzienlijke mate gereduceerd, en daardoor ook de mondiale vraag naar voedsel. De daaruit voortvloeiende daling van de voedselprijzen tussen januari en mei 2020 heeft de bestaanszekerheid van honderdduizenden kleine boeren in de hele wereld diepgaand aangetast.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/YGhpkTnnl