alexis1_COLLART HervéSygma via Getty Images_deforestation Collart/HervéSygma via Getty Images

Biodiversiteit of niets

TORONTO – Het zwartepieten is begonnen; het aantal COVID-19 slachtoffers is nog onbekend maar een golf van haat en misinformatie doordesemt de tijdlijnen. De schade van misinformatie en het virus zelf voor families en gemeenschappen correleert met ons falen om te garanderen dat wetenschap en niet retoriek ons beleid vormgeeft.

Studies laten zien dat het vaker gebeurt dat virussen van dier op mens worden overgedragen. Sommigen stellen foutief dat dit het gevolg is van onbenullige menselijke fouten, maar er is bewijs dat het behoud en de diversiteit van biotopen of habitats het dier-mens contact verminderen en daarmee het risico dat er nieuwe pathogenen in mensen verschijnen. Ons verzuim om hierin de wetenschap te volgen is in de huidige coronacrisis een grote onderliggende factor.

Ziekten overgebracht door dieren zijn prevalenter dan ooit tevoren. Een peer-reviewed studie uit 2017 vond dat 75% van de opkomende infectieziekten die mensen treffen, bijvoorbeeld het westnijlvirus, ebola, SARS, en de ziekte van Lyme, een zoönose is, ofwel een ziekte veroorzaakt door pathogenen die uit het dierenrijk zijn overgesprongen.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/XzAwkvDnl