sidibe1_LUIS TATOAFP via Getty Images_kenyafacemaskfactorycoronavirus Luis Tato/AFP via Getty Images

We moeten Afrikaʼs verdediging tegen COVID-19 versterken

PARIJS – COVID-19 heeft een verwoestende uitwerking op de wereldeconomie. Net als ieder continent heeft Afrika zich schrap gezet voor een scherpe economische inzinking. Niettemin biedt de pandemie, ondanks de onvermijdelijke recessie, een unieke kans om de groei van kleine en middelgrote bedrijven op het Afrikaanse continent te bevorderen. Het versterken van het midden- en kleinbedrijf op het continent kan de economische gevolgen van de pandemie op de langere termijn binnen de perken houden.

Door voor jonge ondernemers en start-ups het juiste klimaat te creëren om innovatieve oplossingen die uit de crisis voortkomen te kunnen opschalen, hebben Afrikaanse landen een kans om de banengroei te bevorderen. Dit is van cruciaal belang op een continent waar de jeugdwerkloosheid 16% bedraagt en ieder jaar 10 tot 12 miljoen jonge mensen tot de beroepsbevolking toetreden.

Sinds het begin van de uitbraak zijn jonge ondernemers, en kleine en middelgrote bedrijven, actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van innovatieve oplossingen om de potentiële gevolgen van het virus voor Afrikaanse landen te bestrijden. Van de ʻSolar Wash,ʼ een op zonne-energie werkende, touch-free waterautomaat in Ghana, tot triage-instrumentenin Nigeria en het op afstand werkende screening-platform ʻDiagnoseMeʼ voor COVID-19 in Burkina Faso, bedenken jonge Afrikanen ingenieuze lokale oplossingen om de verspreiding van de ziekte te helpen voorkomen.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/BuFTE2lnl