ngumbi4_LUIS TATOAFP via Getty Images_coronaviruskenyafoodaid Luis Tato/AFP via Getty Images

Een pandemie van honger

URBANA, ILLINOIS – In de hele wereld neemt de voedselonveiligheid hand over hand toe. Deskundigen voorspellen dat het aantal mensen dat honger lijdt tijdens de COVID-19-pandemie zal verdubbelen. In heel Afrika hebben overheden moeite in de behoeften van de allerarmsten te voorzien. In Burkina Faso, dat op een gegeven moment het hoogste aantal sterfgevallen als gevolg van COVID-19 in het ten zuiden van de Sahara gelegen deel van Afrika had, hebben ruim 2,1 miljoen mensen niet genoeg te eten. In Nairobi vechten mensen voor hun volgende maaltijd. In Kaapstad moest de politie onlangs optreden tegen inwoners die geen pakjes rijst, bonen, olie en andere voorraden hadden ontvangen.

Maar dit alles speelt zich niet alleen in Afrika af. De tragedie ontvouwt zich over beeldschermen over de hele aarde. In Phoenix staan autoʼs twee uur in de rij voordat de dozen met niet-bederfelijke spullen worden uitgedeeld. In Ohio moesten onlangs ruim 4.000 mensen urenlang wachten om pakketten met graan, havermeel en pasta op te halen.

Het is van het grootste belang dat leiders manieren vinden om te zorgen voor het aanbod van voldoende voedsel tijdens de COVID-19-crisis. Vanwege de lockdowns, ziekte en verloren gegane inkomens zal de honger toenemen. En omdat geavanceerde en ontwikkelingslanden in gelijke mate getroffen worden, moeten we gezamenlijk op zoek gaan naar oplossingen.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/01CpIl7nl