mazzucato20_Robin UtrechtSOPA ImagesLightRocket via Getty Images_covid vaccine Robin Utrecht/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Folkets vaksine

LONDON – Nyheter om virksomme vaksiner gir håp om at man snart kan vende tilbake til normalen. Foreløpige data for de innovative mRNA-vaksinene til Pfizer/BioNTech og Moderna gir god grunn til optimisme, og nødgodkjenning av disse vaksinene er nok nært forestående. Nyheter om en vaksine fra AstraZeneca og universitetet i Oxford, som riktignok er litt mindre effektiv, gir grunn til å tro at flere gjennombrudd er på vei.

En trygg og effektiv vaksine skulle i teorien bety starten på slutten av koronapandemien. I virkeligheten, er vi ikke en gang ved slutten av starten på arbeidet med å forsyne folk med det de trenger: en «folkets vaksine» som er rettferdig fordelt og fritt tilgjengelig for alle som trenger den.

Vi bør applaudere arbeidet med vaksinene, som ble utviklet i løpet av noen måneder. Menneskeheten har tatt et stort steg framover. Men springbrettet for denne utviklingen var tiår med massive offentlige investeringer i forskning og utvikling.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/LxXT3K9nb