Een herdefiniëring van bekwaamheid in zakendoen

DURHAM, NORTH CAROLINA – Een van de meest interessante onderdelen van mijn baan als rector van een business school is het meedoen aan openhartige gesprekken met captains of industry. Een paar jaar geleden begon ik een verontrustend refrein te horen: topmensen uit het zakenleven voelen het soort publieke minachting dat ooit voor politici gereserveerd was.

Het is een kwestie van vertrouwen, of het gebrek daaraan. De Edelman Trust Barometer 2014 onthult dat minder dan een vijfde van het mondiale publiek gelooft dat zaken- en overheidsofficials de waarheid zullen vertellen als ze met een lastige zaak geconfronteerd worden.

Dit publieke sentiment raakt bedrijven wereldwijd. De Duke University CFO Magazine Global Business Outlook Survey vond dat bijna 60% van de financiële directeurs in de Verenigde Staten denkt dat een gebrek aan publiek vertrouwen het zakenmilieu heeft beschadigd. Deze percentages zijn zelfs nog hoger in de andere delen van de wereld.

To continue reading, please log in or enter your email address.

To access our archive, please log in or register now and read two articles from our archive every month for free. For unlimited access to our archive, as well as to the unrivaled analysis of PS On Point, subscribe now.

required

Log in

http://prosyn.org/G7iIdzw/nl;