bloomberg4_ROSLAN RAHMANAFP via Getty Images_solarcity Roslan Rahman/AFP via Getty Images

Steden zijn belangrijk voor de klimaatinspanningen

BRUSSEL – Tijdens de conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering (COP26) die dit jaar in Glasgow wordt gehouden, zal veel aandacht uitgaan naar wat nationale regeringen kunnen doen om de emissies sneller terug te dringen en een eerdere toezegging na te komen om jaarlijks honderd miljard dollar aan klimaatfinanciering ter beschikking te stellen van lage- en middeninkomenslanden.

Dit zijn cruciale kwesties. Maar er is nóg een groep leiders wier acties ook essentieel zijn om de klimaatverandering aan te pakken, en die samen laten zien wat mogelijk is: de burgemeesters van de wereld. Meer steun toezeggen aan en partnerschappen aangaan met steden die zich aan de klimaatverandering aanpassen en de gevolgen ervan verzachten, is een van de belangrijkste stappen die nationale regeringen tijdens COP26 kunnen zetten.

Als woonplaats van een groeiende meerderheid van de wereldbevolking zijn steden verantwoordelijk voor ongeveer driekwart van het mondiale energiegebruik en 70 procent van alle kooldioxide-uitstoot. Gelukkig hebben burgemeesters aanzienlijke bevoegdheden om de grootste bronnen van die uitstoot aan te pakken, niet in het minst het energiegebruik door vervoer en gebouwen.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading and receive unfettered access to all content, subscribe now.

Subscribe

or

Unlock additional commentaries for FREE by registering.

Register

https://prosyn.org/0MkVyVqnl