Farmers protest in India Hindustan Times/Getty Images

Hoe gaan we om met geweld door klimaatverandering?

SANTA MONICA – Nu India zijn ergste droogte in 140 jaar doormaakt zijn de Indiase boeren de straat op gegaan. Bij een protest in Madhya Pradesh deze zomer opende de politie het vuur op boeren die kwijtschelding van schulden en betere prijzen voor hun gewassen eisten, er vielen vijf doden. In Tamil Nadu hielden boze kwekers overeenkomstige protesten en staken kaarsen aan om deze doden te gedenken. En bij een betoging in New Delhi droegen boeren menselijke schedels mee die volgens hun van boeren waren die zelfmoord hebben gepleegd na de vernietigende misoogsten de afgelopen zes maanden.

Volgens een recente studie door Tamma A. Carleton van Berkely, University of California is het aantal zelfmoorden samen met de temperatuur gestegen, waarbij een stijging van één graad Celsius boven de gemiddelde temperatuur op een gegeven dag correleert met gemiddeld 70 extra zelfmoorden.

Naast een mislukt landbouwbeleid te benadrukken onderstreept de door droogte veroorzaakte onrust van dit jaar ook een dreiging die klimaatverandering niet alleen voor India betekent maar voor alle landen. Nu de temperatuur wereldwijd stijgt en droogte vaker voorkomt zullen politieke agitatie, sociale onrust, en zelfs geweld zeer waarschijnlijk het gevolg zijn.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/POQ2xSxnl