中国金融的成熟

伦敦——

近几年来,中国金融体系有了长足的进步。作为中国银监会国际顾问委员会成员,我目睹了中国金融体系的转变。

2002年的时候,所有的中国大型银行都在不良贷款的泥淖中苦苦挣扎,有的银行不良贷款可以占到资产负债表的10%以上。没有一家银行的资本充足率能够达标,甚至连巴塞尔1标准都够不到。除了中国银行,伦敦和纽约的银行家报不出任何一家中资银行的名字,而中国银行也常常被误认为是中国的中央银行。而要美联储或者英国金融服务局向中国金融当局取经更是天方夜谭。

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/kYlOj7f/zh;