fredeau1_David McNewGetty Images_renewable energy wind David McNew/Getty Images

De nieuwe maatstaf voor zakelijk succes

BOSTON – Decennialang hebben de wereldleiders nagelaten met de nodige urgentie op de klimaatverandering te reageren, ook al is de wetenschap al lang heel duidelijk. Nu is het probleem zó acuut geworden dat het onmogelijk nog langer kan worden genegeerd en staan de machthebbers onder toenemende druk om de verloren tijd in te halen.

Voor bedrijven komt de druk niet langer alleen van demonstranten, maar ook van aandeelhouders, klanten, beleggers, kredietverstrekkers, werknemers, beleidsmakers en alle andere belanghebbenden met een goed begrip van de klimaatdreiging. Van verstoringen van de toeleveringsketen tot dodelijke omstandigheden voor werknemers in de openlucht: de risicoʼs voor bedrijven nemen toe.

Van nu af aan zullen CEOʼs vier belangrijke vragen moeten beantwoorden: Hoe zal mijn markt eruit zien in een wereld met een netto-nul-uitstoot? Wat is mijn bedrijfsmodel om op die markt succes te boeken? Welke veranderingen moet ik nu doorvoeren om me op succes voor te bereiden? Welke ondersteunende voorwaarden heb ik nodig, en hoe zorg ik daarvoor?

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/KQ7lqLInl