De weg naar autoveiligheid

TOKYO – De auto (lang een symbool van vrijheid, status en succes) staat op een kruispunt in zijn bestaan. Meer dan een eeuw hebben auto’s miljarden mensen in staat gesteld om verder, sneller en efficiënter te reizen dan ooit tevoren. Ze hebben geholpen de grote economieën van de wereld kracht te geven en hebben ons moderne sociale en culturele landschap vormgegeven. Maar dit alles voor een hoge prijs: ongelukken, files, vervuiling en een ongemakkelijke afhankelijkheid aan olie, om er een aantal te noemen.

Onze uitdaging is daarom om de voordelen te vergroten en de schade die wordt gedaan te verminderen (en uiteindelijk te elimineren), zodat de toekomst van reizen per auto schoon is, efficiënt, veilig en toegankelijk voor iedereen. Om onze industrie een instrument van vooruitgang te laten blijven moeten we daarom nauw samenwerken met onze collega’s uit andere industrieën en uit de overheid op drie belangrijke gebieden: veiligheid, het milieu en betaalbaarheid.

De veiligheid op de weg is een ernstige zorg. Er komen dagelijks meer dan 3000 mensen om in auto-gerelateerde ongelukken. Landen met lagere inkomens hebben minder dan de helft van alle voertuigen maar lijden meer dan  90% van de dodelijke ongelukken. India heeft vier keer zo weinig auto’s als Frankrijk alhoewel het meer dan 20 keer zoveel verkeersdoden lijdt, dat is dus 80 keer zoveel ongelukken per auto.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/698Da1y/nl;