child marriage Bangladesh Allison Joyce/Stringer

Een blauwdruk voor een einde aan kindhuwelijken

DHAKA – Wanneer een meisje tot een huwelijk gedwongen wordt kan de schade hiervan tot lang na haar huwelijksdag voortduren. Onderzoek laat zien dat meiden die trouwen voor hun achttiende levensjaar minder scholing krijgen dan zij die later trouwen, een groter risico op huiselijk geweld lopen, en hun leven lang lijden onder negatieve effecten op hun fysieke en mentale welbevinden.

Toch blijven kindhuwelijken in ontwikkelingslanden algemeen gebruik. Volgens UNICEF zijn er op dit moment meer dan 700 miljoen vrouwen in leven die zijn getrouwd voor ze achttien werden. Eén op de drie vrouwen tussen de twintig en vierentwintig was al getrouwd of in vereniging terwijl ze nog kind waren.

Wat kan er gedaan worden om een eind aan deze schadelijke praktijk te maken? Bangladesh biedt hier zowel een mogelijke blauwdruk als een afschrikwekkend voorbeeld.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/s7WC9hq/nl;